RugFit

Beweegprogramma voor lage rugklachten

Heeft u last van uw rug? Ook zo’n moeite om lang te staan, lang te zitten of te lopen.
Een moe gevoel en pijn de rug, of zelf doortrekkend naar bil en been?
Dan is het RugFit programma iets voor u!

 

Wij bieden een programma waarbij de nadruk wordt gelegd op specifieke training van de lage rug, in combinatie met het vergroten van het uithoudingsvermogen van uw spieren.

Om ervoor te zorgen dat er verantwoordelijk getraind wordt is het noodzakelijk dat er deskundige begeleiding aanwezig is. Het programma wordt begeleid door speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeuten die het programma afstemmen op uw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen.

Om deze beperkingen in kaart te brengen wordt gebruik gemaakt van verschillende vragenlijsten en worden er bij de start van het programma een aantal testen gedaan.

Aan het eind van het programma worden de testen herhaald en de vragenlijsten nogmaals ingevuld, om de voortgang duidelijk in kaart te brengen.

Doel van het beweegprogramma

Het doel van het programma is u beter in staat te stellen op een verantwoorde wijze veilig en effectief te bewegen met uw rugklachten. We bieden u begeleide en geprotocolleerde training en gestructureerde voorlichting. Hierdoor zult u een actievere leefstijl ontwikkelen, met als gevolg een verbetering van uw gezondheid en een vermindering van uw klachten. Na het programma kunt u veilig uitstromen naar het reguliere sport- en beweegaanbod in de regio.

Voorlichting

Een deel van het programma is gericht op voorlichting. Deze voorlichting is van groot belang om u inzicht te geven in uw leefstijl en ook na het programma actief te blijven.

Tijdens de training komen een tiental onderwerpen aan de orde betreffende gezondheid en beweging. Tevens wordt er specifieke informatie over rugklachten gegeven.

Voor wie

Mensen chronische of terugkerende rugklachten, die graag een fittere leefstijl willen ontwikkelen.

Waar

De trainingen vinden plaats op onze praktijk lokatie in sportcomplex quelderduyn. Er wordt getraind in kleine groepen van maximaal 12 personen.

Hoe lang

We trainen gedurende drie maanden twee maal per week. Na afloop vind er een evaluatie plaats en kunt u zelfstandig verder met gezond bewegen.

Aanmelden

Neem contact op en vraag naar het RugFit programma. Uw instructeurs zijn Lars en Linda.