Rug Netwerk

Aspecifieke lage rugklachten

Pijn in uw rug is lastig en vervelend. Uw humeur kan eronder lijden net zoals het huishouden, uw werk en andere activiteiten als sporten, winkelen, uitgaan of tuinieren. Rugklachten beïnvloeden uw dagelijkse leven op een onprettige manier. Ook als u er langere tijd last van heeft, is het goed om te weten wat u er zelf aan kunt doen en waar u hulp kunt vragen. Hieronder leest u over de mogelijkheden van uw behandeling.

Lage rugklachten komen in Nederland veel voor. In een bevolkingsonderzoek bij mensen van 25 jaar en ouder bleek lage rugklachten de meest genoemde klacht van alle klachten van het bewegingsapparaat. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke afwijking gevonden: er is dan sprake van aspecifieke lage rugklachten.

Uitgangspunten van uw behandeling

Fysiotherapie de Schooten is aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk lage rugklachten. Hiermee bent u verzekerd van de best mogelijke behandeling die wetenschappelijk onderbouwd is.

De behandeling is gericht op het verbreden van kennis over lage rugpijn met als doel de zelfredzaamheid verhogen. Bij langer bestaande klachten, waarbij geen sprake is van letsel, is een goede trainingsopbouw essentieel. Een goede trainingsopbouw kent vaste doelen in de tijd.

Wat mag u verwachten

De behandeling wordt op maat afgestemd op uw persoonlijke situatie. Samen met u worden doelen opgesteld en uitgezet in de tijd. In het dertien weken durende programma worden verschillende fases doorlopen.

Het programma zal bestaan uit:

  • inzicht verkrijgen in het ontstaan van uw klachten en uw reactie op pijn
  • adviezen ten aanzien van uw dagelijkse bewegingen begeleiden bij het hervatten van sport of werk
  • actieve oefentherapie

Wat verwachten wij van u

Het is belangrijk dat u zelf actief deelneemt aan de behandeling en de adviezen van de therapeut opvolgt. Alleen op deze wijze kunt u sneller genezen.
Bewegen is goed voor u rug en nooit schadelijk!

Heeft u vragen neem dan contact met ons op.