Marijke Fransen – vd List

Functie: Fysiotherapeut - (Kinder-)bekkenfysiotherapeut

E-mailadres: marijke@fysiodeschooten.nl

Na mijn atheneum opleiding heb ik fysiotherapie gestudeerd in Rotterdam en Den Haag.  Fysiotherapie trok mij om mensen te helpen bij het revalideren. In 1979 de studie afgerond en sedertdien als fysiotherapeut werkzaam in Den Helder.

Sinds 2000 maak ik deel uit van de maatschap fysiotherapie De Schooten. Ik wilde mij graag specialiseren in het gebied van bekken – en bekkenbodem klachten voor volwassenen en kinderen waarvoor ik een 4 jarige post hbo opleiding volgde. In 2004 nam ik samen met 30 collega’s als eerste het diploma geregistreerd bekkenfysiotherapeut in ontvangst. Jaarlijks volg ik nascholing voor fysiotherapie en bekkenfysiotherapie.  De opleidingen myofasciale trigger points en dry needling in het buik- en bekkengebied geven weer nieuwe mogelijkheden bij de behandelingen, evenals de cursus voor het uitwendig behandelen van het stuitje bij klachten hiervan.

Mijn interesse gaat verder uit naar het begeleiden van mensen met gewrichtsklachten en ik maak deel  uit van het Rugnetwerk . Verbeteren van de lokale en algehele belastbaarheid is steeds weer een uitdaging waarbij ik ook gebruik maak van adem- en ontspanningsoefeningen.
De fysiotherapie heb ik in de loop van de jaren enorm zien veranderen. Middels wetenschappelijk onderzoek worden de therapie- en onderzoeksvormen onder de loep genomen om op een onderbouwde wijze de cliënten te begeleiden. Mede daardoor blijft het een boeiend beroep.

Ik ben gehuwd en naast mijn werk blijf ik in de tuin en samen met onze labrador in beweging,  ook geeft muziek maken en muziek luisteren de nodige in- en ontspanning.

Terug naar overzicht